ProvideCareMieke

 

Ben jij klaar voor Mindful Run in Stein of Meerssen?


Na velen jaren alle afstanden tot en met de marathon gerend te hebben moest ik voor mezelf bekennen dat dit niet altijd met plezier was gegaan. De focus op hard trainen en snellere tijden waren altijd leidend (lijdend..). Blessures, teleurstellingen en de focus op de tijd zorgden ervoor dat veel aan me voorbij ging met hardlopen. Tijdens wedstrijden zag ik vooral het asfalt en was mijn horloge bepalend.  

Ik ben nog altijd supertrots op mijn hardloopprestaties maar weet inmiddels ook dat je hardlopen ook op een hele andere manier kunt beleven. Dat je echt kan en mag genieten. Dat je prestaties juist daardoor vooruit gaan. Dat je meer energie ervan krijgt en minder stress! Ik heb mogen ervaren hoe fijn Mindful Run is. En ik wil het graag aan je doorgeven!Wat is Mindful Run, Mindful Walk?

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen / Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen of wandelen én de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'. 

(tekst; Mindful Run)

Het resultaat is MINDER STRESS en MEER ENERGIE. Hoe fijn is dat? 

Wil je meer weten? Check de site  http://www.mindfulrun.nl

Zelfs een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland VGZ gelooft in dit mooie concept en biedt in samenwerking met Mindful Run Nederland de Mindful Lunch Walk aan.

Heb je vragen over Mindful Run, Mindful Walk, Clinics of Workshops?